Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wspomóżmy koleżankę Kasię !!!

Czy jesteś za tym aby składkę zlotową przeznaczyć na pomoc Zgadze ?
TAK
100%
 100%  [ 11 ]
NIE
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
Goalkeper 
Nałogowiec
Kamikaze Boski Wiatr

Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740
  Wysłany: 2011-03-24, 16:27    Wspomóżmy koleżankę Kasię !!!

Sprawa odnośnie Zgagulki coś ucichła więc odgrzeję troszkę temat. Niektóre osoby które uiściły składkę na zlot zaproponowały aby te pieniądze przeznaczyć jako wspomka dla Kasi. W dodatku jeżeli jest ktoś jeszcze chętny, z poza listy zlotowiczy, to może jakąś symboliczną kwotę przelać na konto. Co o tym sądzicie ?

Ja osobiście jestem na tak.

Lista

1. Goalkeper
2. ...

http://bagaznikidoauta.pl/

chicken19 
Starszy pisarz

Safrane ph: 1
Rocznik: 1993
Pojemność: 2.1DT
Wersja wyposażenia: RT
Wysłany: 2011-03-24, 17:33    

:ok:
1. Goalkeper
2. Chicken19
3. ......

Criss 
Klubowicz
wredny Mod

Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Typ pojazdu: B54F
Wysłany: 2011-03-24, 19:18    

chyba nie ma sensu robic listy kto jak zaglosowal, bedzie to wiadc w ilosc oddanych glosow.
ja tez jestem na tak

Darek 
Nałogowiec

Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20v + LPG
Wersja wyposażenia: RXT
Typ silnika: N7U
Wysłany: 2011-03-24, 21:00    

Rozmawialiśmy właśnie chwilę z Kasią. Niestety największy jej problem teraz to pieniądze. Straty materialne są spore, co nie strawił pożar utopili strażacy.

Jeśli dysponujecie zbędną gotówką to wyślijcie Kasi co możecie. To jej numer konta:

52 1050 1386 1000 0090 7622 7777

Każdy pieniądz się liczy więc kto może nich pomaga.

Oczywiście Kasia nie wie że to piszę i lepiej niech tak zostanie.

Anita 
Klubowicz

Safrane ph: Phase II
Rocznik: '98
Wysłany: 2011-03-24, 22:05    

Witajcie ! Jestem po rozmowie z Kasią. Dzieciaki całe, były w szpitalu na obserwacji i dotlenieniu bo nałykały się dymu, ale jest z nimi wszystko ok. Cała reszta już nie jest taka kolorowa i teraz zastanawiamy się jak Kasi pomóc ... Mieszkanie w tej chwili jest absolutnie nie do zamieszkania. Generalny remont jednego pokoju ( od zbijania tynków począwszy ), pozostałe pomieszczenia oczywiście też nie są w użytecznym stanie. Do tego dochodzi remont klatki schodowej i elewacji zewnętrznej budynku, oraz szkody w mieszkaniach sąsiadów. Niestety Kasia nie jest właścicielem mieszkania i nie mogła go ubezpieczyć, także wszystkie koszty spadną na nią. To z pewnością jest sytuacja, w której nikt z nas nie chciałby się znaleźć, ale także taka, w której samemu będzie ogromnie ciężko dać sobie radę. Kasia oczywiście się nie poddaje i trzymamy kciuki, żeby miała siły na załatwianie wszystkich formalności po tym pożarze. Ale trzymanie kciuków to za mało. Kasia jest twardą babą, ale teraz jest czas aby jej pomóc. Według mnie najlepszą pomocą jest pomoc finansowa bo w tej chwili każda złotówka jest na wagę złota. Kochani !!!! Jest podane konto, na które były wpłaty na zlot - to jest konto Kasi. Kasia nie poprosi o pomoc finansową dlatego ja to robię za nią - i mam nadzieję, że nie oberwę za to :) Tutaj nie ma o czym dyskutować - po prostu trzeba pomóc i już. Bardzo Was proszę - wysupłajcie jakiś grosz i wysyłajcie naszej Zgagulce. Wiecie ... zaczynać od zera może jest fajne jak robi się to z własnej i nieprzymuszonej woli. Czym innym jest zaczynanie od zera bo złośliwy los tak sobie zażartował. Nie wiem czy potrafimy sobie wyobrazić jak my byśmy sobie poradzili w takiej sytuacji, ale na tym zwariowanym świecie jest jeszcze ludzka wrażliwość i to na nią właśnie liczę prosząc Was o pomoc. Osobiście siadam zaraz do maila i piszę do najbliższych znajomych o całej sytuacji prosząc o choćby symboliczną wpłatę. Każda złotówka z pewnością będzie przydatna i mam cichą nadzieję, że chociaż w minimalny sposób będziemy mogli pomóc naszej Kasi. Także jeśli chcecie pomóc to do roboty :)

p.s. Wkleiłam ten tekst w obu tematach poruszających tę sprawę. Im więcej ludzi przeczyta i zdecyduje się pomóc, tym lepiej :)

desperos 
Klubowicz
Mr RESET :D

Safrane ph: Subaru Impreza
Pojemność: 2.0 SOHC
Wersja wyposażenia: GL
Typ pojazdu: G10-
Typ silnika: EJ20E
Wysłany: 2011-03-25, 09:36    

Z mojej strony przelew pójdzie jutro...czekam na wynagrodzenie... :(

Darek 
Nałogowiec

Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Typ silnika: N7U
Wysłany: 2011-03-25, 12:51    

Nom ja również czekam na wypłatę.

Criss 
Klubowicz
wredny Mod

Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Wysłany: 2011-03-25, 13:50    

idea jak najbardziej trafna. Poczekam tylko na wyplatę

Cakes 
Klubowicz
Sajt Destraktor :D

Safrane ph: I
Rocznik: 1993
Pojemność: 2.2 12V
Wersja wyposażenia: RT
Typ pojazdu: B543
Typ silnika: J7T
Wysłany: 2011-03-25, 23:06    

Oczywiscie solidaryzuje sie z innymi... poczekam tylko na wyplate... ile bede mogl tyle dam :(

блог

arek 
Administrator
dozorca ;)

Rocznik: 11/96
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ silnika: N7U701
Wysłany: 2011-03-26, 00:27    

Byłem, widziałem, współczuję Kasi..
Oczywiście, że jestem za tym, aby mojej składki Zgagulka nie musiała oddawać, zwłaszcza, że zrobiła już pewne zakupy na Zlot (materiał na specyfiki grillowe kupiła), ale w związku z zaistniałą sytuacja i brakiem prądu w mieszkaniu zakupy te zepsuły się już zapewne :(
Korzystam z tego, że nie ma Ona dostępu do internetu obecnie i nie może jeszcze tego przeczytać, więc poprę to, co napisała Anitka - pomoc finansowa jest chyba najbardziej w tej sytuacji odpowiednia.
Pewnie, gdy Kaśka to przeczyta to i mi się oberwie, ale do tego czasu mam "wolne" ;)
Ja też nikogo nie namawiam, ani nie zmuszam do pomocy, ale każdy z nas zrobi to, co uważa za słuszne i postąpi według własnego sumienia.
Bywają takie chwile, kiedy nieszczęścia dopadają naszych bliskich znajomych i moim zdaniem miarą przyjaźni jest właśnie solidarność z tymi osobami.
Dzielenie się wiedzą na forum, pomoc przy załatwieniu pewnych spraw lub sprawdzenie czegoś w miarę możliwości traktuje tak samo, jak ten wypadek losowy, który dotknął kogoś z nas, bez względu na osobę - w tym przypadku dość bliską, znaną i zżytą z ludźmi tutaj.
Sami tworzymy forum i decydujemy o jego kształcie, a jak traktujemy siebie wzajemnie określa jego poziom.
Wiem, że Kaśka będzie się czuła niezręcznie i nigdy by nie poprosiła o pomoc, ale po to jesteśmy, aby w tej sytuacji reagować na tyle ile możemy nie pytając zainteresowanej :)

Odpowiedz do tematu