Safrane ph: PHII
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20V
Wersja wyposażenia: RXE-chyba:)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U
Wiek: 42 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 49 Skąd: Staszów/Kraków
Wysłany: 2012-02-21, 18:21
dzieki za rady panowie, fakt nie którzy sprzedaja te skrzynki w normalnych cenach 300-400 ale nie brak takich co wołaja 800
racja nie ma sensy rozbierać chyba lepiej kupic uzywkę, a duzo roboty z wymianą? ciekawe czy bym dał rade sam..
a jeśli chodzi o samą skrzynie to napewno od 2.0 pasuje beż niczego? jest identyczna czy były jakieś różne wersje/oznaczenia?
_________________ każdy ma jakiegoś bzika.. ja mam chyba na punkcie "romba"
R5,R11,R19 cabrio,szczeniak,R19chamade,megane coupe,clio2,laguna1 v6, laguna1 2.0..
obecnie Lala 2 1.8 +szafka 2.5
A tak pozatym kocham auta z duszą, której nie brak żadnej renacie
Safrane ph: phase 2
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: bardzo dobra ;)
Typ silnika: N7U Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 219 Skąd: LU
rozmiary masz na fotce ode mnie pasuja napewno! jak masz wyczuwalne rowki na półosi w miejscu pracy uszczelniacza, to warto skrócić sprężynke na nowym uszczelniaczu o jakieć 5 mm
_________________ Wszystko się zmienia gdy wozi Cie Renia
Safrane ph: PHII
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20V
Wersja wyposażenia: RXE-chyba:)
Typ silnika: N7U
Wiek: 42 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 49 Skąd: Staszów/Kraków
Wysłany: 2012-02-22, 11:43
dzisiaj bede u magika co miał mi gaz zakładac, zapytam o ta skrzynie co on o tym mysli, czy mi to zmieni itp, a ona duzo waży? jakby trzeba było sobie przywieżc z jakiegoś szrotu to da rade w bagażniku? zauważyłem że jak przed wrzuceniem 3jki dam odrobine gazu to nie ma zgrzytu, więc wygląda na brak synchronizacji.. a z kolei jak wsteczny ma wyskoczyc, jak ruszam to dzwignia powoli idzie do przodu w kierunku 5 biegu i wtedy wyskakuje, może jest cień szansy że jakaś poduszka jest zużyta i stad ten problem? silnik wyraznie szarpie, w sensie porusza się jak dodaje lub ujmuje gazu
Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Alizee
Typ silnika: G8T760
Wiek: 37 Dołączył: 24 Sie 2011 Posty: 110 Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2012-02-22, 11:57
Jeżeli szarpie całym zespołem to być może dlatego wyskakuje bieg, to może tak być jak mówisz. Skrzynia się porusza, pociąga linkę i dlatego wsteczny wyskakuje. Co do 3 biegu to synchronizator, jest to do zrobienia. Jakbyś miał kupować skrzynię, to śmiało zmieści Ci się w bagażniku, tylko wcześniej solidnie wyłóż go sobie jakąś folią. Poprzedni właściciel mojej także przewoził skrzynię, ale źle ją zabezpieczył i wylał się cały olej na wykładzinę bagażnika, trwale ją niszcząc. Za chiny nie dało rady jej wyprać, skończyło się na wymianie wykładziny na nową.