Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wydzielone z mechaniki : Dziwne odgłosy
Autor Wiadomość
Daroot
Nałogowiec
Grażyna zrób mnie kapuczina

Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2011-06-16, 09:09    

Goli, tak bardzo sie starasz... a tak mało wiesz.

Na pewniaka koledze radzisz ze to dwumasa, a tutaj na bank beda to wg Ciebie poduszki silnika bo tak miales w R25. Kolega wymieni dwumase i okaze sie ze byla dobra i co ???

Sorry, ja wysiadam z tego pociągu, ale czytajac Twoje posty - tak jak napisalem - starasz sie bardzo, ale duzo piszesz malo konkretow - popatrz na Arka i bierz z niego przyklad.
Ostroznie malymi krokami dochodzi do celu eliminujac po drodze niepewnosci - Ty wypierdzielisz posta na 600slow z ktorego moze to a moze tamto ale na pewno wymien to bo mialem tak w r25 a i tak g.owno z tego wynika.

Sorry, ale musialem Ci to napisac, bo od poczatku masz ped do pomagania (jak najbardziej popieram) ale nie zawsze Ci to wychodzi.
Ostatnio zmieniony przez Daroot 2011-06-16, 09:09, w całości zmieniany 1 raz  

Goalkeper 
Nałogowiec
Kamikaze Boski Wiatr

Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740
Wysłany: 2011-06-16, 12:07    

Nie mogłem się powstrzymać Daroot i odpowiem także tutaj to co napisałem Ci na PW,

Jeżeli chodzi Ci o to

Cytat:

Jeżeli chodzi o to Panowie

Daroot napisał/a:
desperos napisał/a:
To i ja się dołącze...u mnie jak puszczę pedał sprzęgła to słyszę po sekundzie od puszczenia pedału takie ostre puknięcie...

Na biegu jak ruszasz, czy tylko na luzie? A moze w obu przypadkach?

To, w przypadku ruszania, przyczyną są zerwane poduszki pod silnikiem, przy tym raczej brzęczenia nie ma (chyba że osłona termiczna na rurze kolektorowej straciła oryginalne mocowanie i najnormalniej w świecie położyła się na rurze) tylko jest huk, mniejszy lub większy, przy gwałtownym dodawaniu gazu na biegach 1,2 i przy gwałtownym puszczeniu pedału akceleracji.
Zerwanie poduszek można było łatwo zdiagnozować w R25, przy dodawaniu gazu lewarek zmiany biegów po prostu chował nam się w podłogę w safranie już tak nie ma prawdopodobnie przez inne zamocowanie lewarka.

To już nie tyczyło się pytanie Tomjura bo wyraźnie napisał dzwonienie, a nie pukanie. W safranie też miałem zerwaną poduszkę pod silnikiem i objawy były takie same z tym, że lewarek nie wchodził w podłogę (to jako ciekawostka bez porównywania R25 z Safrane). Więc nie wiem o co halo. Pierwsza część mojego posta tyczyła się Tomjura a druga dywagacji pomiędzy Tobą a Desperosem. W dodatku jeżeli chodzi o pytanie Desperosa to przed moją odpowiedzią i Twoim pytaniem nie określił się konkretnie w którym momencie to się dzieje więc zaznaczyłem zaraz na początku zdania, że "w przypadku ruszania".

Tak więc nie wiem jak, połączyłeś pytanie Tomjura i Desperosa łącznie z Twoim w jedno ? Interpteracja ?

http://bagaznikidoauta.pl/

arek 
Administrator
dozorca ;)

Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701
Wysłany: 2011-06-16, 21:56    

Rozumiem uwagi usera, ale nie potrafię pojąc braku reakcji admina na spam w temacie technicznym ? ;)
Podyskutujecie tutaj, a potem temat trafi do kosza ;) :P

Odpowiedz do tematu