Safrane ph: I
Rocznik: 94
Pojemność: 2.2 12v
Wersja wyposażenia: rxe
Wysłany: 2011-07-24, 13:10 kierunkowskaz nie odbija i tylny zamek.
mobile jak wlacze kierunek i odbije kierownicą potem to nie gaśnie. Czy to sie jakos rozbiera zeby naprawci czy trzeba koniecznie wymienic? tylna klapa tez mi sie nie zamyka..
Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Typ pojazdu: B54F Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 371 Skąd: Legnica
Wysłany: 2011-07-24, 13:24
shreeek, jesli udzielasz rady miło by było gdybyś dokonczył posta i pomogl koledze do konca.
Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20v + LPG
Wersja wyposażenia: RXT
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U Pomógł: 6 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Kwi 2008 Posty: 808 Skąd: Świnoujście
Wysłany: 2011-07-24, 18:00
Napisz coś więcej o tylnym zamku. W ogóle się nie zamyka czy tylko z klucza ? a może nie działa siłownik zamka.
Trochę więcej szczegółów, bo nasza forumowa wróżka ma urlop.
_________________ Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wkurzyli.
Safrane ph: I
Rocznik: 1993
Pojemność: 2.2 12V
Wersja wyposażenia: RT
Typ pojazdu: B543
Typ silnika: J7T Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 320 Skąd: Kędzierzyn Koźle
Wysłany: 2011-07-25, 13:42
Pv66 napisał/a:
tylna klapa tez mi sie nie zamyka..
Wroze, ze jezdzisz z dodatkowym spojlerem w postaci otwartej klapy bagaznika
A tak na serio, jesli zamek nie zamyka Ci sie to sa dwie opcje:
1) Sprawdzic czy zamyka sie z samego zamka, jesli tak, to znaczy, ze musisz rozebrac zamek i zobaczyc czy smar Ci sie nie wyplukal na takich prowadnicach, ewentualnie sprawdzic czy silownik nie umarl.
2) Na poczatek troszke WD-40 do zamka aby odrdzewic wkladke, pozniej troszke smaru na kluczyk i sprobowac rozruszac wkladke - oczywiscie jezeli wkladka Ci sie kreci. Jezeli ten zabieg nie pomoze, to powiem Ci szczerze, ze bardzo ciezko wyciagnac sama wkladke z zamka bagaznika (mi przynajmniej nie udalo sie bez uszkodzenia samego zamka)