Safrane ph: I
Rocznik: 1993
Pojemność: 2.2 12V
Wersja wyposażenia: RT
Typ pojazdu: B543
Typ silnika: J7T Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 320 Skąd: Kędzierzyn Koźle
Wysłany: 2012-05-31, 21:50 [2.2 12V Ph1] Pompa wody
Dobry
Mam pytanko odnośnie pompy wody.
Otóż dzisiaj w końcu dobrałem się do rozrządu ... po sciagnieciu osłon zauważyłem że kapie mi z pompy wody w takim dość specyficznym miejscu, zaznaczone na zdjęciu:
Fizycznie wyglada to tak:
Pytanie, czy to normalne? Delikatnie skapuje sobie przez ten otwór... Nie wiem czy to normalne, ponieważ nie widać w koło aby od jakiegoś dłuższego czasu sączył się płyn.
Chciałbym dowiedzieć się czy to przypadkiem nie kres możliwości pompy, bo ja tak to trudno poszukam jakiegoś taniego zamiennika i wymienię jak mam akurat dobry dostęp
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2012-05-31, 23:29
Generalnie z pompy wody nic nie powinno kapać. Fabryczna, lub dobrej klasy wytrzymuje dwie wymiany rozrządu. Tani zamiennik ? ... hmmm... często poprawnie pracuje tylko w okresie gwarancji, a jest niewiele tańszy od firmowego Jak nie będzie ciekła, to zacznie głośno pracować. Warto wstawić coś porządnego i dwa razy nie bawić się z płynem