Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Renault Safrane 2.1dT uszczelka pod głowicą.
Autor Wiadomość
GhostRider1395 

Safrane ph: ph I
Rocznik: 1993
Pojemność: 2.1 dT
Wersja wyposażenia: RN
Wysłany: 2012-08-21, 13:11    Renault Safrane 2.1dT uszczelka pod głowicą.

Witam jestem na tym forum pierwszy raz więc proszę wybacz możliwe złe umieszczenie tematu.
A więc przejdźmy do rzeczy, mam zamiar kupić Renaulta Safrane z silnikiem 2.1 turbo diesel 1993r. w wersji wyposażenia RN(skórzana tapicerka, podgrzewane,pompowane oraz elektrycznie ustawiane fotele, 2 strefowa klima i jakieś inne bajery.) i chodzi mi o uszczelkę pod głowicą gdy po jeździe próbnej otworzyłem maskę aby przyjrzeć się czy coś nie cieknie itp. zobaczyłem ze płyn chłodniczy jest poniżej minimum po odkręceniu korka z bąbelkami powietrza płynu przybyło mniej więcej pod max a na odpalonym silniku płyn lecący powrotem (od góry) się pieni czy to oznacza, że tak owa uszczelka ma przedmuch ?? w rodzinie kiedyś mieliśmy renaulta clio I 1.9d i gdy poszła uszczelka bąbelki leciały dołem nie górą a są to chyba podobne sobie silniki?..
Liczę na waszą pomoc gdyż będzie to mój pierwszy własny samochód, niby jest to stary renault jednak coś mnie do niego ciągnie :P
A gdyby okazało się, że uszkodzona jest uszczelka co lepsze 1.wymiana silnika 2.wymiana uszczelki na oryginalną renaulta tyle że grubszą żeby łanie wszystko do siebie przylegało. 3. Jakie będą tego koszty??
Z góry dzięki za pomoc ;)

[ Dodano: 2012-08-21, 22:53 ]
Mam jeszcze jedno pytanie czy silnik ten 2.1dT co jest w renault espace 1 to są te same silniki co w safrane?

Odpowiedz do tematu