Panowie i Panie omijajcie Orlen ! .. NIe dosc ze tankuaj tam dziwnie duzo gazu, do butli zawsze wchodzilo mi 40? 45 litrow to zatankowano mi 52 litry . Druga sprawa ze ich Gaz jest jakis mulowaty, do tego ciagle mi strzela na gazie...
Brrrr
Albo ja mam jakas zla instalacje ...
ale nie tylko w safi mialem problemy po zatankowaniu na orlenie, w bmw po zatankowaniu i przejchaniu 20 km, tak strzelilo mi w instalacji ze wszystkie weze w kolektorze pospadaly
i zawsze wchodzilo im duzo wiecej jak mialem butle !
Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Typ pojazdu: B54F
Wysłany: 2011-05-16, 09:25
Shreeku jesli zdaza Ci sie to notorycznie, jesli często gęsto wchodzi do butli wiecej niz ona ma, zawsze podstawą jest paragon! tak mi mowily kolezanki pracujące na orlenie, musisz to odrazu zgłosić aby byla podstawa reklamacji
eeeeeeeeee tam, u nas w Plocku w zasadzie nie ma innych stacji, tylko ORLEN i dwa Statoile i w jednym i drugim przypadku paliwa są z Orlenu , no i trzeba pamiętać, że Orlen jako taki nie ma swoich stacji , to wszystko są stacje ajencyjne, oni tylko logo udostępniają i paliwa w lepszej cenie , to że komuś jakieś cuda się dzieją to wina właściciela stacji, jak paliwa z jakimś gnojem mieszają i tak jest.
...a wiecie dlaczego w Plocku na stacjach są najdroższe paliwa???
- bo są świeże
_________________ Mauer się nie zna
Ostatnio zmieniony przez Mauer 2011-06-15, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
Rocznik: 11/96
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ silnika: N7U701
Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2011-06-15, 15:54
Ja zawsze omijam stacje z tą nazwą. W LBN są najdroższe Druga sprawa, jak napisał Mauer - to tylko ajenci, a skąd biorą LPG i jakiej jakości, to już tylko oni wiedzą
Zdarzyło mi się też kilka razy zatankować niezbyt dobry gaz na Shell'u, ale to zupełnie inna historia.
Tak więc shreeeku, jak podajesz omijajcie Orlen, to podaj którą stację konkretnie ?
Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Wysłany: 2011-06-15, 16:39
z tankowaniem tu i ówdzie jest różnie. W Legnicy zatankowałem na Shell'u i pare razy byl bardziej niz dobry zazwyczaj tankuje na Orlenie i gaz mają przyzwoity w odroznieniu od benzynki.
Odnosnie bycia własciecielem stacji to tzw franczyza
Safrane ph: Subaru Impreza
Pojemność: 2.0 SOHC
Wersja wyposażenia: GL
Typ pojazdu: G10-
Typ silnika: EJ20E
Wysłany: 2011-06-16, 07:09
A ja tankuję na stacji która należy do pogotowia...jak karetki na tym śmigają to musi być dobre...(chociaż teraz już nie ma karetek na lpg) ale Pb i ON dostarcza im Orlen...Słóżbowe też tam tankujemy od nowości i nie ma żadnych problemów...
_________________ ""Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe, a już na pewno niepożądane, bo zwiewa czapkę...""
Panowie, jakiś czas temu ogrzewałem dom propan-butanem, umowę mialem podpisaną z Orlen Gazem i sytuacja wyglądała tak, że na początku było wszystko OK, bardzo dobrej jakosci gaz, po jakimś czasie drastycznie wzrósł apetyt mojego pieca na gaz, po paru zimnych miesiącach, zleciłem analize gazu w niezależnej firmie (do dzisiaj mam wydruk), przyjechali, pobrali próbkę i po dokonaniu badań poproszono mnie bym stawił się w firmie po wyniki, przemiła pani powiedziała mi, że tak paskudnego gazu to w życiu nie widziała, jakieś mazuty, oleje ciężkie, coś o frakcjach spalania mi mówiła, że nienaturalnie wysokie są. Generalnie Syf Kiła i Mogiła. Okazało się, że jak OrlenGaz sam zajmował się dystrybucją to było OK, potem zlecili to firmie zewnętrznej, która miała bazę przeładunkową i to oni robili takie cuda. Mieszali Orlenowski gaz z jakimś syfem nieoczyszczonym zza wschodniej granicy.