Safrane ph: Vel Satis
Rocznik: 2003
Pojemność: 2.2 DCI
Wersja wyposażenia: Initiale Patis
Wiek: 34 Dołączył: 02 Sty 2009 Posty: 111 Skąd: okolice Zawiercia
Wysłany: 2009-01-02, 00:20 Problem z wyświetlaczem Klimy itp
Witam jest to mój pierwszy post na tym forum
Mianowicie mam problem z wyświetlaczem na środku ten na którym klimatronika się ustawia itp czasami nie pokazuje mi całych cyfr ale to czasami najczęściej pokazuje połowe 1 albo brak jednej kreski w 2 nie wiem czemu.
Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2009-01-02, 10:19
Ewentualnie rozkręć go, tak żebyś miał dostęp do wyświetlacza (taka szybka z taśmą), po rozkręceniu podłącz do kostki i pomacaj wszystko delikatnie w celu sprawdzenia tego co powoduję nie poprawne wyświetlanie.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Starość nie radość, po prostu przewodność elementów już nie jest taka jak powinna.
Nie życzę Ci tego, ale raczej nic z tym nie zrobisz.
Próbowałem z tym walczyć w BMW - bez rezultatów.
W Safrance też jak mi się wnętrze nagrzeje, to "siedzący hipek" znika.
Co prawda nie próbowałem nic z tym robić nauczony doświadczeniem z BMW.
Wysłany: 2009-01-04, 13:07
Witam wczoraj się tym bawiłem i udało się naprawić styki wtyczek poprzeczyszczałem i działa słabo łączyło troszke ośniedziałe i wogóle tak że warto sprawdzić czy to nie od tego Pozdrawiam
Jak któryś element nie świeci, to warto rozebrać wyświetlacz i lekko podgrzać suszarką taśmę łączącą wyświetlacz z płytką. U mnie 2 minutowe podgrzewanie pomogło na brak 3 kreski nawiewu i znikającą kawałkiem dwójkę (temp) z lewej strony.
Wysłany: 2009-01-20, 15:30
mozesz mieć racje ja tam zaglądałem i wszystko przeczyściłem nie podgrzewałem ale to moze być dobry sposób jak będe miał jeszcze problemy to się tym zajme tak jak opisujesz. Pozdro