Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2011-04-02, 22:53
Cakes napisał/a:
Daroot, w moich rodzicow vectrze lozysko grzalo cala felge - moze bylo tak zajechane, nie wiem, ale objaw pasowal... Po wymianie ustapil
Źle się wyraziłem. Bardzo mało prawdopodobne (wrecz niemozliwe) jest w safrane, z racji takiej budowy łożyska - w innych autach jak najbardziej możliwe.
Ostatnio zmieniony przez Daroot 2011-04-02, 22:54, w całości zmieniany 1 raz
Arczyslawie, tylne kola mam zimne, tylko przednie . Zaciski parza ! Sruby sa gorace, felga ciepla... Az bije cieplo z kol. A przejechalem raptem 25 km. Cos nie tak sie zrobilo wczesniej tego ne mialem . Mozesz opisac krok po kroku jak zrobic te zaciski ? ...
Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Jedno kolo opanowane za chwile ide drugie kolo robic, wcale ciezko te sruby nie szly ....
Obydwa zaciski przesmarowane... Chcalem odpowietrzyc hample, lecz ukrecilo odpowietrznik Naszczescie hamulce mam OK.... No i dalej sie grzeje, te tloczki bardzo ladnie pracuja nie ma zadnych skokow ani nic a jednak sie grzeje ...
Ostatnio zmieniony przez shreeek 2011-04-03, 16:28, w całości zmieniany 3 razy
a kręciłeś kołem, nie słychać żadnych szumów, trzasków czy innych niepokojących dźwięków?
Kiedy wymieniałeś koła na letnie, jakie masz felgi? Bo jeszcze jedno (z prostych rzeczy) co mi przychodzi do głowy to...w złym miejscu przyklejony odważnik na feldze. U mnie jest tak, że między zaciskiem a felgą jest malutka przerwa i jak wymieniałem opony na zimowe to pan wulkanizator przykleił mi tak odważnik, że zacisk obcierał cały czas i wyobrażam sobie, że mogłoby grzać koła aż do odpadnięcia odważnika ale w porę zauważyłem defekcik a miły pan jeszcze raz wyważał koła i w innym miejscu przykleił odważniki
_________________ Mauer się nie zna
Ostatnio zmieniony przez Mauer 2011-04-04, 06:14, w całości zmieniany 1 raz