Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozmowy na temat umieszczania zdjęć :)
Autor Wiadomość
chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Safrane ph: VelSatis ph II
Rocznik: 2005
Pojemność: 3,5 V6
Wersja wyposażenia: Initiale
Typ pojazdu: BJ0V
Wysłany: 2011-04-11, 11:58    Rozmowy na temat umieszczania zdjęć :)

Ze zdjęciami mam problem. U siebie nie toleruję miniaturek - forum jest szersze, więc miejsca nie brak a zdjęć na nim bardzo dużo, więc klikanie w każdy obrazek wszystkich by wykańczało - zresztą nieraz jest kilka zdjęć obok siebie i trzeba je porównywać - wygodniej ruszyć myszą, czy pokręcić kółkiem, niż zaglądać co chwila w inną kartę. Co do imageshacka, czy fotosika, mam uczucia takie sobie - u nas umieszczanie zdjęć na zewnętrznych serwerach tego typu jest formalnie zakazane - bo lubią po jakimś czasie zniknąć. W razie czego, spreparuję gdzieś na boku jakąś miniaturkę, musze tylko najpierw znaleźć chwilę, żeby się nauczyć nie śmiecić na forum. To jest coś, co mnie samego doprowadza do pasji, i nie mam zamiaru fundować tego innym.

Pozdrawiam
Krzysiek

Goalkeper 
Nałogowiec
Kamikaze Boski Wiatr

Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740
Wysłany: 2011-04-11, 13:36    

chrisfox napisał/a:
u nas umieszczanie zdjęć na zewnętrznych serwerach tego typu jest formalnie zakazane - bo lubią po jakimś czasie zniknąć.

Bo najlepiej wstawiać je mając konto na image lub fotosiku i będąc na tym koncie zalogowanym. Jeżeli wyślesz zdjęcie jako announymous to nie ma siły, że po pewnym czasie wsiąknie :) Miniaturki dlatego są wstawiane aby użytkownicy z monitorami 14 calowymi nie mieli problemu z rozjechanym forum na maxa :) wtedy tak czy siak będą musieli scroolować nie dość, że góra/dół to jeszcze prawo/lewo :) W dodatku zajmują mniej miejsca przez co można wstawić ich więcej i po wrzuceniu np 20 fotek nie musisz przewijać hektarów strony aby zobaczyć wszystkie :P

http://bagaznikidoauta.pl/

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Wysłany: 2011-04-11, 13:48    

Miałem konto na żabie i też znikały :( Może teraz jest tam inaczej, ale dla moich osobistych celów jest to do niczego. A z fotosikiem mamy takie historie, że kolega, który też ma tam konto, teraz się musi mocno wstydzić - chociaż go uprzedzałem. W moim skrypcie są wygodne galerie - i jeśli z nich coś zniknie, to razem z całym forum.

Wiem, że tu są inne wymagania i nie mam do nich zastrzeżeń - u siebie mam po prostu całkiem inne potrzeby, stąd różnica podejścia do zagadnienia.
Ostatnio zmieniony przez chrisfox 2011-04-11, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  

Goalkeper 
Nałogowiec
Kamikaze Boski Wiatr

Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740
Wysłany: 2011-04-11, 13:50    

Też mamy możliwość włączenia galerii ale nie robimy tego ze względu na to, że powierzchnia serwera jaką mamy to tylko 2GB :) więc jakby każdy wstawiał fotki to po pewnym czasie forum by stanęło :)

http://bagaznikidoauta.pl/

Darek 
Nałogowiec

Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20v + LPG
Wersja wyposażenia: RXT
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U
Wysłany: 2011-04-11, 14:52    

Prawdę mówiąc jest tu dość duża dowolność jeśli chodzi o wklejanie zdjęć. Ja akurat wklejam miniatury bo nie lubię jak mi się temat rozwija zbyt długo. Jeśli masz jakiś dobry pomysł na wklejanie zdjęć to podawaj. Co do Imageshack to po rejestracji nie wcięło mi żadnej fotki. :P

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Wysłany: 2011-04-16, 05:44    

To wszystko zależy od oczekiwań. Czym innym są zdjęcia zamieszczane tu - jeśli któreś kogoś zainteresuje, może sobie kliknąć w miniaturkę i powiększyć - jeśli tylko przegląda się temat, czegoś szukając, wtedy duże zdjęcia są bez sensu. U mnie jest całkiem inaczej - jeśli ktoś zagląda do danego wątku, na 99% będzie zainteresowany dokładnym obejrzeniem zdjęć - i tu duże obrazki mają uzasadnienie.

Na Imageshack zarejestrowałem się jakieś siedem-osiem lat temu, wówczas po kilkunastu miesiącach (pewnie nikt ich nie oglądał) niektóre obrazki zaczęły znikać. Może od tego czasu coś zmienili w swoich zasadach? Natomiast na fotosiku jeden z moich kolegów wyłożył się nieźle - a nie jest to człowiek, który się nie rejestruje, przeciwnie, jak go znam, rejestruje się wszędzie, gdzie tylko zajrzy ;)

Tutejszy system, dla tego forum, wydaje mi się bardzo dobrze dobrany. I nie piszę tego z grzeczności.

Odpowiedz do tematu