Safrane ph: safrane II
Rocznik: 1999
Pojemność: 2,2 td
Wersja wyposażenia: pełna wersja
Wysłany: 2011-06-27, 18:32 turbo i inne
panie i panowie --rodacy wlozylem w swojego trupa worek pieniedzy i jak trzeba wloze drugi kilka pytan;--nosze sie zwymiana turbiny pytanie uzywana czy regenerowac jesli tak to gdzie[zauwazylem oliwe w przewodzie od culera] ----magiel mam zwykly a chce ze zmiennym wspomaganiem tzw. elektryczny[ten z takim grzybkiem mialy go ostatnie modele ] pytanie czy bedzie pasowal czy da sie go zastosowac w moim trupku . tempomat -brak chce miec skad wziasc i jak zamontowac czy da sie zamontowac ustrojstwo odpowiedzialne za domykanie szyb [zona ma w 307] ja tez chce to napredce tyle pewnie cos mi sie jeszcze przypomni [sory za bledy ale Alt przestal dzialac] wskazane by bylo dokonac wszystkich napraw w okolicach lublina
Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2011-06-27, 18:52
kim napisał/a:
nosze sie zwymiana turbiny pytanie uzywana czy regenerowac
Obstawiałbym na regenerację (używka nie wiadomo w jakim stanie będzie), zawsze masz jakąś gwarancję na usługę. Ponoć gdzieś w Łodzi albo w okolicach dobrze robią.
kim napisał/a:
jak zamontowac czy da sie zamontowac ustrojstwo odpowiedzialne za domykanie szyb
Raczej da się chociażby montując takie ustrojstwo http://allegro.pl/modul-a...1582808415.html . Podejrzewam, że i w tym przypadku też otrzymasz odpowiednią instrukcję z rozpiską od sprzedającego. Nie wiem czy w opcji safrane był ten mechanizm montowany.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2011-06-27, 19:53
Turbo tylko robić. A jak kupować to tylko nowe.
Regeneracja okolo 600zł, zależy gdzie - polecam POLTURBO. Robilem tam dwie turbinki od biti, wiem ze dareczek robil ze swojej - naprawde warto.
Poza tym to ze masz olej w intercoolerze jeszcze nic nie znaczy. Kazde turbo w jakims stopniu przepuszcza olej. Zlap wirniki w palce i sprawdz czy masz luz poprzeczny.
Wysłany: 2011-06-29, 19:52
Daroot turbo wysylales czy byles samochodem -niebardzo chce mi sie grzebac samemu jestem za leniwy wolalbym postawic fure iniech robia Podejzewam turbo gdyz oliwa w culerze i przewodzie od culera przy mniej wiecej 1900 obrotow mam turbo dziure nie chce ijechac dopiero 2000-2100 nabiera animuszu i albo mi sie wydaje albo gdzies od 2000 pojawia sie swist nie za glosny alejest wczesniej nie bylo
Wysłany: 2011-06-29, 20:49
dobra demontuje wysylam odbieram i co czy turbina jest poprawnie ustawiona podaje odpowiednie cisnienie czy jest gotowa do montazu i uzycia czy trzeba jeszcze cos ustawiac
Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2011-06-29, 20:52
Trzeba przeczytac w instrukcji na ile jest ustawiona wastegate i takie dane im podac - ustawia to dokladnie. Wtedy turbo wraca do Ciebie zregenerowane i wyregulowane. Zakladasz, zalewasz olejem i cieszysz sie z nowego zycia silnika.