Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Alizee
Typ silnika: G8T760
Wiek: 36 Dołączył: 24 Sie 2011 Posty: 110 Skąd: Krasnystaw
Wysłany: 2011-10-30, 09:32
Można w sumie próbować tak odpowietrzać, ale ostatnio zmieniałem głowicę w takim samym silniku tylko w lagunie i tak samo zdejmowane były przewody i wtryski i po napompowaniu pompka silnik zagadał praktycznie po kilku obrotach wału. Dziwne to u Ciebie z tym cofaniem paliwa, bo pompka powinna napompować i paliwo powinno być, nie może go cofać.
Safrane ph: II
Rocznik: 1996
Pojemność: 2.2 DT
Wersja wyposażenia: RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740
Wiek: 57 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 54 Skąd: Rąpice Lubuskie
Wysłany: 2011-10-30, 11:29
uff udało się.
Poodkręcałem po kolei wszystkie wtryski i po ich odpowietrzeniu czyli odkręciłem ,kręciłem aż do pojawienia się paliwa, zakręciłem i tak po kolei.
następnie kluczyk grzanie i pali
Jaki to miły dźwięk dla ucha.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi i pomoc
Pozdrawiam
dobrze, że się udało. Ale na pewno gdzieś na pompie jest jeszcze odpowietrznik i jest on po to by właśnie zasilania z wtrysków nie odkręcać. Ręczną pompką się pompuje do oporu i trzymając ją w pozycji "dociśnietej" odkręca się odpowietrznik na pompie wtryskowej (tak jak przy odpowietrzaniu hamulców).
Dokładnie z tym samym ostatnio walczyłem w żony Volvo V40, a jak w V40 tak jest to znaczy,że i w Safranie tak jest.