jedź, jedź kolego. Dziwię się, że po wymianie nie zrobiłeś tego od razu, koszt niewielki.
Ja jak wymienilem swego czasu zawiechę w swoim Volviaku to ledwo co mogłem ruszyc kierownicą, były opory i zgrzyty i inne dziwne dźwieki
Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2012-03-10, 10:53
Mauer napisał/a:
jedź, jedź kolego. Dziwię się, że po wymianie nie zrobiłeś tego od razu, koszt niewielki.
Ja jak wymienilem swego czasu zawiechę w swoim Volviaku to ledwo co mogłem ruszyc kierownicą, były opory i zgrzyty i inne dziwne dźwieki
Zbieznosc, nie ma i nigdy nie bedzie miec nic wspolnego z problemami ze wspomaganiem.
eeeeeeeee no Daroot, chyba nigdy nie miałeś rozjechanej zbieżności (a raczej rozbieżności), polecam obydwa kółeczka delikatnie na zewnątrz wypchnąć i pokręcić kierownicą, przekonasz się, że ma
[ Dodano: 2012-03-10, 19:24 ]
ale jeżeli mówimy o maglu czy pompie wspomagania to oczywiście zgodzę się, że koła nic do tego nie mają
Kim, wiem o czym mówimy , cięzko jest jednoznacznie przez net pomóc Ci w rozwiązaniu problemu, mimo szczerych chęci.
Napisaleś, że wszystko wymieniałeś, więc powodów może być wiele, od jakiegoś odczepionego gdzies kabelka, po zapowietrzony układ wspomagania.
Szczerze powiedziawszy ja bym zaczął od ustawienia zbieżności, a potem odpowietrzenia układu.
Moim zdaniem masz układ zapowietrzony. Gdzies napisałeś, że parkując skręciłeś kierownicę na maxa i uslyszałeś zgrzyt - to w 99% przypadkach świadczy wlaśnie o zapowietrzonym układzie.
odkręć korek odplynu, odpal sinik, posadx kolegę za fajerą i niech kręci, szybkie ruchy raz w jedną raz w dugą stronę, a ty dolewaj oliwy.
Safrane ph: I
Rocznik: 1993
Pojemność: 2.2 12V
Wersja wyposażenia: RT
Typ pojazdu: B543
Typ silnika: J7T Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 320 Skąd: Kędzierzyn Koźle
Wysłany: 2012-03-11, 16:22
Mauer napisał/a:
, po zapowietrzony układ wspomagania.
Czy przypadkiem uklad wspomagania w safi nie odpowietrza sie przez zbiorniczek?
EDIT.
Sorry nie doczytalem posta do konca
[ Dodano: 2012-03-11, 16:23 ] kim, kolega Mauer, moze miec racje. Zabieg nic nie kosztuje, trzeba troszke czasu poswiecic i moze faktycznie odpowietrzysz uklad i Toj problem zniknie.
Safrane ph: safrane II
Rocznik: 1999
Pojemność: 2,2 td
Wersja wyposażenia: pełna wersja
Wysłany: 2012-03-17, 16:38
dalej jestem w lesie wszystko po sprawdzane magiel sprawdzali dobry zawieszenie lux zbieżność 0,1 wszystko ideał -----momentami problem jakby ustawał najgorzej zaraz po uruchomieniu a po 3-4 ruchach kierownicą git bedę walczył dalej