Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Typ pojazdu: B54F
Wysłany: 2012-05-21, 21:40
Paweł osobiscie mialem okazje pracowac, z tych ktore podales, z kluczami Yato. Sa dosc wytrzymale, a wiadomo,ze beda one w zasadzie do uzytku domowego.
Jednak sobie kupilem taka walizke, od 3 lat uzywam i musze przyznac,ze jakosc tych narzedzie jest ogromna. Szczerze polecam Ci proxxona
http://allegro.pl/klucze-...2350653941.html
Safrane ph: brak
Rocznik: brak
Pojemność: brak
Wersja wyposażenia: brak
Wysłany: 2012-05-21, 22:28
a ja kupiłem coś takiego
http://allegro.pl/zestaw-...2345949772.html
co prawda widzę na allegro wyglądowo taki komplet jest różnych firm. Ja kupiłem w leroymerlin za 170zł i już ponad rok mi służą. Oczywiście nie sa to profesjonalne klucze, ale ja już kilka zardzewiałych śrub odkręciłem bez żadnego uszczerbku na kluczach. W poprzednim samochodzie wiekowość zawieszenia udało mi się nimi zrobić, więc spokojnie mogę polecić tego typu zestaw.
Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.0 16v
Wersja wyposażenia: RT
Typ pojazdu: B54L
Wysłany: 2012-05-22, 07:38
Z tych co przedstawiłeś to Coval. Honiton i Yato, mają bardzo podobną jakość.
Stanleye z drugiego linku sobie odpuść, system przełączania grzechotek szybko się wysypie.
Te Mastiffy z 3 linku to grzechotki wyglądają jak z linku co patrys4891 podał więc odpuść sobie
Co do tego taniego zestawu to grzechotki wymieniłem po 2 miesiącach użytkowania, wszystkie bity jakie tam są po kilku razach użycia nie nadają się do niczego, nasadki okej.
Proxxony - Okej jakość super, polecam, chociaż osobiście połamałem Torxy tej firmy, ale mogło to być spowodowane trochę wyrobioną srubą i metrową rurą której użyłem
Polecam jeszcze Jonnesway-e, jakość ta sama co proxxon i cena podobna.
Jeżeli do domowego użytku bez denerwowania się na narzędzia to Covale, Honiton lub Yato.
Jeżeli do warsztatu to bierz Proxxony albo Jonnesway-e (ale to nie twój zakres cenowy )
A jeżeli chcesz kupić narzędzia po prostu Raz to bierz Teng Tools-a.
_________________ W moim aucie jest ukryta gorąca Francuzka, ciągle do mnie gada, ale jeszcze jej nie odnalazłem... <mysli> HELP?!
Ostatnio zmieniony przez wojtekcichy 2012-05-22, 07:57, w całości zmieniany 3 razy
Mam parę narzędzi Bety i między innymi grzechotkę. Ostatnio u mojego brata w BMW śruby tak się zapiekły, że ruszyć śrubę naparzałem młotkiem w grzechotkę ... nawet najmniejszego śladu po tym nie ma ani luzów na przekładniach.
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś Proxxon dawał 25 lat gwarancji na swoje produkty z przeznaczeniem do użytku profesjonalnego.
Yato = Toya Ale odziwo mają dobrej jakości produkty.
Jeszcze w grę wchodzi Neo Tools z Topexa ... podobna jakość jak Yato ... klucze płasko-oczkowe są niezniszczalne - sprawdzone organoleptycznie
Safrane ph: I
Rocznik: 1993
Pojemność: 2.2 12V
Wersja wyposażenia: RT
Typ pojazdu: B543
Typ silnika: J7T
Wiek: 39 Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 320 Skąd: Kędzierzyn Koźle
Wysłany: 2012-05-25, 08:42
Mam grzechotke Bety i mogę z czystym sumieniem polecić. Sprzęt bardzo wytrzymały. Minus w moim przypadku to duży skok przekładni, co w miejscach gdzie mamy mało miejsca do manewru może być kłopotem. Plus tego to większe i mocniejsze elementy, które od pobijania młotkiem tak łatwo sie nie rozsypia.
Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2012-05-25, 13:01
Odkręcałem śrubę którą była przykręcona tarcza do piasty - pekł mi proline, więc pojechałem do sklepu i kupiłem:
a)betę - pękła od razu
b)stanley - wygiał się
c)yato - dało radę
Natomiast co do COVAL'a - nie uzywalem - mialem ochote kupic nawet, ale w sieci jest duzo info o tym ze to chinol a polski jest tylko dystrybutor i sa problemy z wyegzekwowaniem dozywotniej gwarancji.
Dobre opinie ma proxon oraz jonnsway (jakkolwiek sie to pisze) choc sam nie uzywalem.