Na stronie www.citroen.autko.pl znalazłem ciekawy temat:Safrane a Xm.Klubowicze bardzo ciepło wypowiadają się o safrance.A może my podejmiemy ten temat?Co o tym sądzicie?
Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-11-27, 22:20
Gdzieś na forum R25 był test pomiędzy R25 a XM oraz P605, oczywiście mama Safranki wygrała
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20v + LPG
Wersja wyposażenia: RXT
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U Pomógł: 6 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Kwi 2008 Posty: 808 Skąd: Świnoujście
Wysłany: 2008-11-27, 22:38
Rafał napisał/a:
Na stronie www.citroen.autko.pl znalazłem ciekawy temat:Safrane a Xm.Klubowicze bardzo ciepło wypowiadają się o safrance.A może my podejmiemy ten temat?Co o tym sądzicie?
Jak możesz to podaj link bezpośrednio do tematu. Nie za bardzo chce mi się przerzucać całe forum cytrynki
_________________ Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wkurzyli.
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-11-27, 22:44
Odnośnie XM to bardzo kosmiczne autko ale również luksusowe jak Safrana. Wyszukane kształty i wnętrze niczym w wahadłowcu z NASA . Bardzo nie docenione przez ludzi, którzy uciekają od niego ze względu na strach przed dużymi kosztami naprawy układu hydraulicznego. Zdecydowanie nie potrzebnie. Koszt wszystkich 5 kul ciśnieniowych nie jest wysoki i jak dobrze kojarzę to 70zł za sztukę no chyba, że źle kojarzę. Mogło by być takie coś w Safranie to już w ogóle byłby to pojazd wypasiony. Niczym samochody w czarnych teledyskach Snoop Dog'a Nie dość, że by gadała to jeszcze by się bujała .
Odnośnie XM to bardzo kosmiczne autko ale również luksusowe jak Safrana. Wyszukane kształty i wnętrze niczym w wahadłowcu z NASA . Bardzo nie docenione przez ludzi, którzy uciekają od niego ze względu na strach przed dużymi kosztami naprawy układu hydraulicznego. Zdecydowanie nie potrzebnie. Koszt wszystkich 5 kul ciśnieniowych nie jest wysoki i jak dobrze kojarzę to 70zł za sztukę no chyba, że źle kojarzę. Mogło by być takie coś w Safranie to już w ogóle byłby to pojazd wypasiony. Niczym samochody w czarnych teledyskach Snoop Dog'a Nie dość, że by gadała to jeszcze by się bujała .
Nieststy nie wygląda to tak różowo.Kule przy siłownikach:140-160zł/szt+jeszcze3dodatkowe-około200zł/szt.Poza tym w xm-ie ciągle coś rzeżbie w hdraulice.Jednak głównie chodziło mi o porównanie typu:komfort,wyposażenie,koszty,eksploatacja itp.
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2008-12-06, 18:11
Ja miałem wcześniej 605-kę i co do komfortu to oba są porównywalne, chociaż w Peugeocie były dłuższe siedziska i chyba o tyle lepsze były fotele, druga sprawa, ze we Frani jest troche za nisko podłokietnik z tyłu.
Wysłany: 2008-12-06, 20:18
A zwróciliście uwagę na to, że pomimo tego że pugi są francuskie to i tak nie są tak miękkie w zawieszeniu i wygodne w środku jak renatki ?
Na pewno nie można powiedzieć, ze 605 jest niewygodny w środku.. A co do zawieszenia to rzeczywiście Safranka jest bardziej miekka
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2008-12-06, 21:38
Gradek napisał/a:
Ja miałem wcześniej 605-kę i co do komfortu to oba są porównywalne, chociaż w Peugeocie były dłuższe siedziska i chyba o tyle lepsze były fotele, druga sprawa, ze we Frani jest troche za nisko podłokietnik z tyłu.
Podłokietnik z tyłu w safrance jest rzeczywiście za nisko,zresztą przedni wg. mnie jest jakby przesunięty do tyłu.W xm-ie w wersji exclusive przedni podłokietnik jest w należytym miejscu,a poza tym jest sterowany elektrycznie.Co do siedzień to z całej tej trójki uważam,że xm ma je najwygodniejsze,chociaż na skórze trochę tyłek się ślizga.Tylna kanapa też grzana.