Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20v + LPG
Wersja wyposażenia: RXT
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U Pomógł: 6 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Kwi 2008 Posty: 808 Skąd: Świnoujście
Wysłany: 2010-12-31, 12:05
Jeśli chodzi o kod to obawiam się że ma już siedmiocyfrowy którego się nie da przyuczyć.
_________________ Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wkurzyli.
Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2010-12-31, 12:15
Powinien zajrzeć w drzwi, dlaczego nie może zamknąć kluczykiem, mimo że wkładka reaguje na kluczyk. Czyli prawdopodobnie cięgiełko?
Do tego kwestia dlaczego siłownik master nie reaguje...
Jeśli chodzi o central - to chyba najtańszą opcją będzie dokupienia zewnętrznego centrala (sterownika) z pilotem, jeśli sam sterownik ten za poduszką pasażera nie działa.
Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-12-31, 12:57
Daroot napisał/a:
mimo że wkładka reaguje na kluczyk.
Jak się nie mylę to shreeek pisał na SB, że wkładki się przekręcają i nie idzie zamknąć z kluczyka.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Safrane ph: ph1
Rocznik: 1993
Pojemność: 3.0 V6 12v
Wersja wyposażenia: RT z wypasem ;) Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 120 Skąd: opolskie
Wysłany: 2010-12-31, 14:07
Standard jak zamek był nie używany to potem będzie się kręcił a nie otworzysz. W dobry zamek włóż inny klucz też się będzie kręcił a autka i tak nie otworzysz, zabezpieczenie antykradzieżowe. Spróbuj popsikać WD-40 odczekać z dwie godzinki i znów psiknij, potem delikatnie staraj się rozruszać zamek. Jest też opcja że zamki wymienione, lub stacyjka i masz nieodpowiedni klucz.
Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2010-12-31, 14:40
Ale u niego nie kręci się wkładka w taki sposób jak myślicie.
Działa tak jak powinno w działającym samochodzie
Tylko że nie zamyka/otwiera - po prostu nic sie nie dzieje.
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2010-12-31, 19:03
Daroot napisał/a:
Do tego kwestia dlaczego siłownik master nie reaguje...
Nie reaguje, bo nie ma siłownika master'a
W Safrane można otworzyć kluczykiem drzwi jedynie pojedynczo i nie ma znaczenia z której strony. Niestety, producent zastosował sterowniki typu "slave".
Trzeba sprawdzić, jak jest z dźwigienką łączącą wkładkę z zamkiem, bo to ona porusza mechanizm dźwigni zamka, a siłownik jest do niej przymocowany z drugiej strony.
Być może zepsute są jedynie plastikowe uchwyty mocujące cięgna ?