Safrane ph: II
Rocznik: 1999
Pojemność: 2.9 24V V6
Wersja wyposażenia: najbogatsza
Typ silnika: L7X
Wysłany: 2012-03-16, 21:47
Daroot napisał/a:
A jak to możliwe? Czyżby była jakaś druga pompa która się włącza przy wywaleniu korektora?
Ano możliwe. Korektor najczęściej po tylu latach nie pracuje w całym swoim zakresie i mimo czy jedziemy na pusto czy nie to już ogranicza przepływ/ciśnienie - o ile w ogóle działa a nie zaciął sie na jakiejś pozycji.
Ostatnio zmieniony przez maestro 2012-03-16, 21:47, w całości zmieniany 1 raz
Jak wyjmiesz korektor to hamulce tylne będą hamować z pełną siłą czyli blokować koła podczas hamowania
Ale nie mocniej niz przednie
Co nie zmienia faktu że zablokowanie kół tylnych np na zakręcie może być tragiczne w skutkach.Może i zaszalałem z tą aparaturą pomiarową ale to była dedukcja na zdrowy chłopski rozum Chociaż na pewno różnicę pokaże
Ostatnio zmieniony przez chicken19 2012-03-19, 20:11, w całości zmieniany 1 raz
Safrane ph: II
Rocznik: 1999
Pojemność: 2.9 24V V6
Wersja wyposażenia: najbogatsza
Typ silnika: L7X
Wysłany: 2012-03-19, 20:26
Musze was rozczarować ale tak nie bedzie. Siła tyłu nie przekroczy na milion procent polowy tego co przód daje. Nic nie bedzie blokować. Żeby zblokowało Ci tył musiałbyś wdusić nagle i do podłogi pedal, do tego na suchym nie do zrobienia. A potem działa ABS, a im większa siła (nacisk) tym szybciej sie zatrzymamy.
Nic nie bedzie blokować. Żeby zblokowało Ci tył musiałbyś wdusić nagle i do podłogi pedal, do tego na suchym nie do zrobienia.
Na suchym może i tak ale w zimie,na liściach,na asfalcie na którym jest pozimowy piasek,w deszczu itp itd.Ja cały czas mówię o aucie bez abs a Ty zdaje mi się że o aucie z nim.Jak dla mnie za duże ryzyko i ja odpadam.Kolega zrobi jak chce ale ja bym zostawił ten korektor
maestro napisał/a:
A potem działa ABS, a im większa siła (nacisk) tym szybciej sie zatrzymamy.
Zauważ że kolega nie posiada abs-u.I coś mi się zdaje że jeśli jest abs to rolę korektora przejmuje pompa