Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Oklejam łosi :)
Autor Wiadomość
Daroot
Nałogowiec
Grażyna zrób mnie kapuczina

Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2011-09-07, 18:03    Oklejam łosi :)

Dzisiaj dotarly do mnie naklejeczki (cały rulon), takiego typu dokladnie:

Nakleiłem to w pracy na szybe i zdrapać to, to można się wściec. Nie wiem z czego ten papier, ale poderwac to paznokciami jest ciezko a i tak sie od razu urywa ten kawałek.
No i juz się trafił pierwszy łoś. Zupełnie niechcacy, ale sam się prosił.

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Safrane ph: VelSatis ph II
Rocznik: 2005
Pojemność: 3,5 V6
Wersja wyposażenia: Initiale
Typ pojazdu: BJ0V
Wysłany: 2011-09-07, 18:44    

Gdybym ja tak u siebie pod blokiem chciał oklejać takich, co zajmują po dwa miejsca... Ale by się działo... Inna rzecz, że prędzej by się zawiązała Samoobrona Mieszkańców Przeciwko Naklejkom, niż by się te bezmózgie stworzenia nauczyły parkować.

Oczywiście, wiadomo - mój teść też tak mówi - większym jeździ się łatwiej - więc i łatwiej się parkuje. Im który pojazd mniejszy, tym ciekawiej porzucony.
Ostatnio zmieniony przez chrisfox 2011-09-07, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  

arek 
Administrator
dozorca ;)

Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701
Wysłany: 2011-09-07, 19:28    

Już wiem kto z forum by taką drapał :rotfl:

pawelsafrane 
Klubowicz

Safrane ph: Vel Satis
Rocznik: 2003
Pojemność: 2,2 dCi
Wersja wyposażenia: Privilege
Wysłany: 2011-09-07, 20:37    

Jakiś czas temu znalazłem je na allegro i szkoda że nie kupiłem bo u mnie pod pracą codziennie kilku baranów się trafia, tylko że bardzo szybko by mi się skończyły :kwasny:
Prawda, że taki baran się nie nauczy ale... od razu robi się lepiej jak się taką naklejkę naklei :hyhy: co nie Daroot? :D
Opel Vectra, 1.6 1991r, B+G,
Peugeot 309, 1.9d 1992r,
Fiat 126p, 1991
Wartburg 353, 1988r,

Daroot
Nałogowiec
Grażyna zrób mnie kapuczina

Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2011-09-07, 21:02    

Jak pomysle ze stoi i drapie i drapie i drapie i drapie i drapie... :) To tak jakos przyjemnie sie robi na serduchu :D
Naprawde uwazam ze nastepnym razem zwroci uwage na to jak staje, ja bym zwrocil, he.

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Wysłany: 2011-09-07, 21:11    

I tu się z Tobą nie aż tak do końca zgadzam, niestety. Niektórzy zwrócą uwagę i może się poprawią, większości pewnie i tak nigdy się nie uda normalnie zaparkować, choćby się starali. Trudne to jest, i tyle :(

Criss 
Klubowicz
wredny Mod

Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Wysłany: 2011-09-08, 08:32    

arek napisał/a:
Już wiem kto z forum by taką drapał
Arku..........

w tej kwestii dla mnie sa dwie strony medalu. Pierwsza to ta, ktora Darku przedstawiles na zdjeciu
natomiast druga wyglada nastepujaco: sam parkuje w taki,ale podobny sposob ;)
tylko ze wzgledu na to,iaz kiedys bylem zmuszony wisadac do swojego autaod strony pasazera gdyz jakas uprzejma duszyczka zaprakowala swoje auto tuz przy moich i nie mialem nawet jak sie wcisnac.
Przeciez zyjemy w XXI wieku a notorycznie widze na parkinach pod centrami handlowymi w centrach miast etc jak ludzie parkuja swoje auta " na styk" tylko po to aby miec 3 kroki blizej do punktu do ktorego sie udaja, wola wyciskac z tych aut jak malpy w cyrku, tworzac przy tym akrobatyczne pozy.
A wystarczy, w niektorych przypadkach, podjechac troche dalej i wysiasc jak czlowiek i miec spokojne sumie,ze zaden wariat z naklejkami nie bedzie grasowal, bo mu sie zwyczajnie nie bedzie chcial isc troche dalej do mego auta, bo jego waski swiatopoglad parkowania tam nie siegnie :oczami:
Ostatnio zmieniony przez Criss 2011-09-08, 08:33, w całości zmieniany 1 raz  

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Wysłany: 2011-09-08, 08:55    

Parkować pod marketami zanadto nie lubię - choćby dlatego, że gość ustalający wymiary miejsc parkingowych, raczej nie jeździł Safrane ;) Więc raczej jestem skłonny kawałek dojść - choćby po to, żeby potem móc wsiąść do samochodu, oraz by zmniejszyć nieco prawdopodobieństwo, że mi jakaś śliczna pani swoim małym czołgiem odrobinkę przejedzie po lakierze.

Natomiast w ogóle, jeśli chodzi o parkowanie, mam problem. Nie odejdę od samochodu (owszem, bywają wyjątki, ale rzadkie), jeśli nie jest ustawiony perfekcyjnie. Bywa, że wracam i przestawiam go o kilka-kilkanaście centymetrów, żeby było równiutko (żona już od dawna wie i się nie dziwi - często przy tym mówię "nie, jak baba, muszę..."). Pod domem też. Sposób parkowania świadczy o mnie, tak mi się jakoś zakodowało i wstyd mi ustawić samochód byle jak. Trudno, takie zboczenie.

Darek 
Nałogowiec

Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20v + LPG
Wersja wyposażenia: RXT
Typ silnika: N7U
Wysłany: 2011-09-08, 09:31    

Kolejny pomysł jak wyręczyć policję. Gość który produkuje te naklejki zaciera ręce bo biznes się kręci gdyż Polacy kochają samosądy. Ci co mają psy nienawidzą tych co je mają, ci co mają dzieci walczą o place zabaw z tymi co ich nie mają i zabawa trwa.
Prawda jest taka, że ten co nakleja te naklejki nie próbuje nauczyć oklejanego kultury parkowania, a jedynie jest wkurzony, że sam nie znalazł miejsca bliżej drzwi. Jeśli właściciel parkingu ma w nosie kto jak parkuje to nic tego nie zmieni, natomiast spotkanie właściciela oklejonego auta w najlepszym razie skończy się pyskówką, a w najgorszym mordobiciem lub pozwem w sądzie o niszczenie mienia. Oczywiście zabawa w naklejki jest super bo zapewnia anonimowość i minimalizuje ryzyko dostania w twarz.
Na koniec dodam od siebie, iż uważam, że złe parkowanie jest mniej groźnie niż jeżdżenie 120 km/h na ograniczeniu do 70 ale widać dostrzegamy tylko błędy innych.
Ostatnio zmieniony przez Darek 2011-09-08, 09:34, w całości zmieniany 3 razy  

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Wysłany: 2011-09-08, 10:00    

Darek napisał/a:
ten co nakleja te naklejki nie próbuje nauczyć oklejanego kultury parkowania, a jedynie jest wkurzony, że sam nie znalazł miejsca bliżej drzwi

Różne są ludzkie motywacje - oczywiście, podejrzewam, że ta jest w tej zabawie najpowszechniejsza. Pewnie, że to bardzo polskie. A producentowi naklejek szczerze gratuluję pomysłu, to jest właśnie dobry marketing. Niezależnie od całej otoczki kulturowej, moralnej i prawnej, o których mogę sobie prywatnie myśleć rozmaicie ;)

Mnie osobiście, najbardziej dotyka akurat nie kwestia parkowania nie pod marketem - tam się najwyżej trochę pospaceruje, jakieś miejsca na ogół jednak się znajdą - a w miejscu zamieszkania. Szczęśliwi, którzy mieszkają w domach i nie znają tego problemu. Tacy jak ja, biedacy, często mają z tym przypadkiem parkowania wiele bardzo nieprzyjemnych doświadczeń. I tu po prostu ręce i nogi się uginają. U mnie, jedna pani za pomocą ślicznego złotego Matiza, potrafi zająć miejsce dla trzech pojazdów. Trzy i pół metra z przodu, trzy i pół z tyłu ;) W tej sytuacji, skromna naklejka byłaby aktem dobroci, nieraz mam ochotę zrzucić babie cegłę na dach. Oczywiście, ta miła pani nie jest bynajmniej sama, mam tu całe nieformalne stowarzyszenie takich osób, bardzo aktywnie działąjące. I co z nimi począć? Rozmowy nic nie dają, bo oni nie dostrzegają problemu. Straży Wiejskiej nie wezwę, bo oni - formalnie - parkują prawidłowo (niestety, parkujemy równolegle, niczego się nie udowodni). Itd...
Ostatnio zmieniony przez chrisfox 2011-09-08, 10:01, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu